Vliegendekens

Net als een mens kan een paard natuurlijk ook last hebben van de vliegen en andere insecten. Buiten het feit dat vliegen en insecten erg vervelend aanvoelen op de huid, kunnen ze ook zorgen voor andere vervelende bijkomstigheden. Een insect kan namelijk net als bij een mens een beet en/of irritatie veroorzaken. Dit wil je natuurlijk voorkomen en daarom is een vliegendeken een ideale oplossing voor het paard.

Geen producten gevonden die aan je zoekcriteria voldoen.

Vliegendeken

Wanneer je op zoek gaat naar een vliegendeken, dan is het belangrijk om met een aantal aspecten rekening te houden:

  • Zorg ervoor dat het materiaal van het vliegendeken paard voldoende luchtcirculatie kan bieden. Wanneer een paard het te warm krijgt onder het deken en gaat zweten, dan kan het paard in het ergste geval een hitteberoerte krijgen.
  • Zorg ervoor dat het vliegendeken een lichte kleur heeft. Wanneer het paard in de zon en in de wei staat, dan kan het zonlicht via de lichte kleur weerkaatsen. Kies jij voor een donkere vliegendeken, dan zal het vliegendeken de zon absorberen. Dit is natuurlijk erg ongewenst voor de gezondheid van het paard.
  • Zorg ervoor dat het vliegendeken een borstsluiting heeft die je op maat kunt verstellen.
  • Zorg ervoor dat het vliegendeken wat een gevoerde schoft heeft. Dit geeft namelijk duidelijk meer comfort aan het paard.
  • Zorg ervoor dat het vliegendeken een loopvouw heeft aan de voorpoot zodat het paard in staat is om stappen te zetten.

Een vliegendeken met buikflap

Wanneer je ervoor wil zorgen dat het paard in de zomer nauwelijks last ondervindt van vliegen en insecten, dan is een vliegendeken met buikflap de beste optie. De buikflap is namelijk een extra flap wat bevestigd zit aan het vliegendeken. Hierdoor wordt het paard nog beter beschermt doordat er meer delen van het paard beschermd zijn tegen vliegen en insecten, kortom een ideale paardendeken. De vliegen en de insecten kunnen nog steeds op het vliegendeken gaan zitten, maar ze kunnen het paard niet meer steken. Dit is natuurlijk erg belangrijk, gezien een paard vaak aan de insectenbeten gaat zitten. Een vliegendeken met buikflap kan dus een echte toevoeging zijn voor het welzijn van het paard.

Vliegendeken met hals

Wanneer je kijkt naar een vliegendeken met een buikflap, dan is het een echte aanrader om direct ook te kijken naar een vliegendeken met hals. Er zijn daarnaast ook vliegendekens met hals en masker. Met deze vliegendekens is het paard optimaal beschermd tegen muggen en andere insecten. Deze vliegendekens kunnen mooi worden vastgezet waardoor ze erg mooi aansluiten bij het paard. Het voordeel hiervan is dat de vliegendekens ook niet gaan verschuiven.

Regen vliegendeken

Wanneer het druilerig of regenachtig weer is, dan is het belangrijk om het paard te beschermen tegen deze weersomstandigheid. Natuurlijk wil je ook tijdens deze dagen het paard niet de gehele dag op stal zetten. Gelukkig zijn er ook speciale regen vliegendekens beschikbaar zodat je paard ook tijdens regenachtige dagen kan razen in de weide. Het voordeel van de regen vliegendekens is dat het paard beschermd is tegen de regen. Je wil namelijk niet dat je paard afkoelt en blessures oploopt. Het regen vliegendeken beschikt over een ademende en waterdichte bovenkant zodat het paard niet nat word van de regen. Wanneer het geen regenachtig weer is, dan is het een regen vliegendeken niet aan te raden. Deze stof lucht namelijk minder dan bij het standaard vliegendeken. Bij een tropische dag kan het paard daardoor oververhit raken.

Alles voor Paarden
Logo
Shopping cart