Sprenger Bemelmansstang sensogan 14mm

Aan verlanglijstje toevoegenToegevoegd aan verlanglijstjeVerwijderd uit verlanglijstje 0

Sprenger Bemelmansstang sensogan 14mm is nu online te bestellen bij de Paardenspecialist. Bij Alles voor paarden vind je de Sprenger Bemelmansstang sensogan 14mm van Sprenger nu lekker scherp geprijsd!

279.95

SKU: 7a05aab22644 Categorieën: , Tags: , ,

Bestel de Sprenger Bemelmansstang sensogan 14mm nu eenvoudig online via de webwinkel van De Kroo. Sprenger Bemelmansstang sensogan 14mm is een product uit de categorie Bitten en nu scherp geprijsd in de kleur Sensogan. Alles voor uw paard kunt u voordelig online bestellen zoals de Sprenger Bemelmansstang sensogan 14mm. Hierbij geldt over het algemeen, vandaag besteld = morgen in huis tenzij door de Kroo anders aangegeven word. Met de Dressuurstangen van Sprenger haalt u een goed product in huis tegen een scherpe prijs.

Deze dressuurstang van Sprenger heeft een mooie gladde ronde tongboog. Door de tongboog ligt de tong vrij van het bit en wordt meer druk uitgeoefend op de lagen. Hoe groter de tongboog hoe meer druk op de lagen. Hij is anatomisch gevormd waardoor deze de juiste hoeveelheid en evenredige druk uitoefent op de lagen. De dikte van de tongboog loopt taps toe naar het midden. Door de scharen heeft het bit erg directe inwerking en is het belangrijk dat er met stille hand gereden wordt. Een dressuurstang wordt altijd in combinatie gebruikt met een onderlegtrens en wordt voornamelijk gebruikt in de hogere dressuur. De dressuurstang: Een dressuurstang wordt altijd in combinatie gebruikt met een onderlegtrens. Het is dus een combinatie van 2 verschillende bitten die gelijktijdig in de mond van het paard liggen. De dressuurstang heeft een hevelwerking en kan veel druk uitoefenen op de mond van het paard. Hoe groter de scharen van het bit hoe groter de hevel werking is en dus des te scherper het bit. Dit type bit voornamelijk gebruikt in de hogere dressuur en is alleen voor de meest ervaren ruiters. De dresstuurstang is verkrijgbaar in volledig rechte mondstukken, licht gebogen mondstukken of met tongboog. De Sensogan bitten van Sprenger: Sensogan is samengesteld uit 75% koper, 13% mangaan en 12% zink. Door deze samenstelling oxideert het materiaal gedoseerd. Door de oxidatie ontstaat een aangename smaak, waardoor het paard het bit eerder aanneemt en ontspant. Daarnaast stimuleert het de speekselvorming. Sensogan helpt bij het reduceren van stress en heeft als bijkomend voordeel dat het minder snel verkleurd en daardoor onderhoudsvriendelijk is. Sensogan bitten zijn herkenbaar door de zwarte cirkels op de kopse kant. In één van deze cirkels bevindt zich een pijltje. Dit pijltje dient aan de linkerzijde van de paardenmond naar voren te wijzen

Specificaties: Sprenger Bemelmansstang sensogan 14mm

Merk

Kleur

Maten

Aanbieder

Alles voor Paarden
Logo
Shopping cart