BR dubbel gebroken kneveltrens Sweet Iron 14 mm

Aan verlanglijstje toevoegenToegevoegd aan verlanglijstjeVerwijderd uit verlanglijstje 0

BR dubbel gebroken kneveltrens Sweet Iron 14 mm is nu online te bestellen bij de Paardenspecialist. Bij Alles voor paarden vind je de BR dubbel gebroken kneveltrens Sweet Iron 14 mm van BR nu lekker scherp geprijsd!

54.95

SKU: 1060081 Categorie: Tags: , ,

Bestel de BR dubbel gebroken kneveltrens Sweet Iron 14 mm nu eenvoudig online via de webwinkel van De Kroo. BR dubbel gebroken kneveltrens Sweet Iron 14 mm is een product uit de categorie Bitten en nu scherp geprijsd in de kleur sweet iron. Alles voor uw paard kunt u voordelig online bestellen zoals de BR dubbel gebroken kneveltrens Sweet Iron 14 mm. Hierbij geldt over het algemeen, vandaag besteld = morgen in huis tenzij door de Kroo anders aangegeven word. Met de Kneveltrensen van BR haalt u een goed product in huis tegen een scherpe prijs.

De Sweet Iron bitten staan bekend om de zoete smaak van het mondstuk. Daarnaast zijn de bitten anatomisch gevormd en beschikbaar in vele soorten en maten. Deze dubbel gebroken kneveltrens is vervaardigd van massief roestvrij staal gecombineerd met een sweet iron laagje op het mondstuk (blauw). De sweet iron coating op het mondstuk stimuleert de aanmaak van speeksel. Wanneer dit materiaal reageert met vocht, warmte en lucht zal het oxideren en een zoet smakende oppervlakteroest ontwikkelen. Dit helpt bij de acceptatie van het bit. Uiteindelijk verdwijnt de blauwe kleur, maar de smaak van het oppervlakteroest blijft. De anatomische vormgeving volgt de vorm van de paardenmond, waardoor een zachte en gelijkmatige drukverdeling ontstaat. Bij een dubbel gebroken bit bestaat het mondstuk uit drie delen waarvan het middelste gedeelte plat op de tong ligt. Hierdoor ontstaat er meer druk op de tong dan bij een enkel gebroken mondstuk. Hoe dikker het middenstuk, des te meer druk op de tong. Het mondstuk heeft een dikte van 14 mm en de bitringen hebben een diameter van 65 mm. De knevels zorgen voor druk op de wangen waardoor nadruk ontstaat op stuurhulpen en zorgen ervoor dat het bit niet door de mond getrokken kan worden. Deze eigenschappen maken dit bit een goede keuze voor jonge paarden. Een kneveltrens kan met knevelriemen gereden worden, hierdoor blijft het bit op de juiste plaats en ontstaat een lichte hefboomwerking. Dit type bit ligt rustig en stabiel in de mond en heeft een scherpere inwerking. -Roestvrij staal met sweet iron coating-Kneveltrens-Dubbel gebroken-Anatomisch gevormd-Dikte mondstuk: 14 mm-Diameter ringen: 65 mm

Specificaties: BR dubbel gebroken kneveltrens Sweet Iron 14 mm

Merk

Kleur

Maten

Alles voor Paarden
Logo
Shopping cart